sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Mekkoa ja housua

Tässä housut, jotka olen tehnyt jo ennen tuota uutta konetta.
Housut ovat kokoa 98 ja tehty
Ottobren Vilkas velourhousujen kaavalla.

Housut on tehty Oliivi-kankaasta, josta olen myös aikaisemmin vauvalle haalarihousut tehnyt. Ajattelin, että housuista voi tulla vähän turhan ärhäkän näköiset kolmevuotiaalle, mutta itse asiassa näyttävät hyviltä ;) Nyt vaan on tuo käyttäjä unten mailla, etten voi laittaa housuista kuvaa käyttäjän päällä.


Ja tässä liivimekko, jonka myös olen väkertänyt saumuria ja ompelukonetta käyttäen.



Piparimekko on tehty omalla kaavalla, muokaten Ottobren mallia, voin sen tänne myöhemmin päivittää, kun en nyt nimeä muista. Helman pipari on tehty piparimuottia kaavana käyttäen. Se on hieman lyhyempi kuin mekko, jonka tänään tein. Kokona on 92cm. Toivottavasti ei ole käyttäjälle kovin iso!

Ja sitten ensimmäinen aikaansaannos uudella koneella. Konetta oli yllättävän helppo käyttää! Luin käyttöohjeet koneen hakumatkalla ja näin olikin helppo käydä asiaan. Toki jotain asioita vielä kurkkasin ohjeista nyt ompelua aloittaessa ;)


Mekon saumaa läheltä... Kuvassa sauma näyttää olevan löysällä, mutta silmälle langankireys kyllä näyttää sopivalta. Voihan sitä koittaa vielä kiristää vastaavia ommellessa, mutta uskon tuonkin kireyden olevan käytössä ihan hyvä. Pariin kertaan ommel meni vähän liian kaukaa tikistä, mutta se oli helppo käsin tikata. Kyllä vain niin paljon nopeammin nyt tulee valmista ja ennen kaikkea siistiä jälkeä!
Ja täytyy sanoa, että koneessa on niin hiljainen ääni, että sillä voi mainiosti ommella vaikka lapset nukkuvat. Silloinhan sitä useimmiten onkin aikaa tehdä käsitöitä ;)

Tässä vielä mekko kokonaisuudessaan ;)



Mutta, mukavaa alkavaa viikkoa! Nyt alankin sitten tehdä joululahjoja.....

Ei kommentteja: