lauantai 5. kesäkuuta 2010

Rimpsessalle rimpsumekko :)

Esikoinen päätti koulutiensä ala-asteella ja halusi juuri tietynlaisen mekon päättäjäispäiväksi. Yhdessä ostimme kangaskaupasta kankaat, ja hänellä oli selvät sävelet siitä, millainen mekon tulisi olla.


Tässä mekko, vaikka se ei näin lattialta oikein miltään näytäkään


edestä...




ja sivulta... 

Vyötärön ympäri menee kuminauha, ja edestä lähtee niskalenkki. Edessä keskellä on kiinni vyö (joka olisi voinut olla vähän pitempi, mutta kangasta ei pitempään riittänyt). Mekkoon kului 1,5m organzaa ja 1,5m ryppytaftia. Molemmat Eurokankaasta. Mekko on kokoa 152cm.  

Tytär löysi tämän haluamansa mallin, mutta koska en löytänyt kaavaa, kehittelin ne itse mallin mukaan. Onneksi minulla oli käytössä uusi ompelukone, niin en onnistunut pilaamaan kangasta, vaikkakin organza olikin aika haastava ommeltava... Lopputulokseen olen... melko tyytyväinen :)









4 kommenttia:

Anne T kirjoitti...

oli kyllä hieno mekko. kyllä sä sitten osaat ;)

Neiti Napakka kirjoitti...

Kaunis on mekko, ja upeaa, että heität hatusta noin vaan ilman kaavaa!

Itse olen käyttänyt ohuen kankaan ompelemisessä apuna veteen liukenevaa, häviävää materiaalia http://kauppa.tilkkutex.fi/product_catalog.php?c=106 Visuna olen sauman ompelemisen jälkeen leikannut ylimääräisen materiaalin ihan ompeleen vierestä, silloin tämä on myös riittoisaa!

Anonyymi kirjoitti...

Oi mikä mekko! Tytär on kyllä onnekas, kun omaa äidin joka osaa tuollaisen surrautella! :) Hih, tuossa yhdessä kuvassa näyttäisi jalat kadonneen :) Miten hän on siinä, kun niitä ei näy? :)

Terv. Agd

Viiden äiti kirjoitti...

Kiitos ja kiitos ompeluvinkistä, pitääpä ensi kerralla kokeilla. Tytär istuu jalkojensa päällä, tuossa kuvassa ei tosiaan näy edes varpaita :)