perjantai 21. toukokuuta 2010

Villiksiä ja ohjeet :)

Tähän hätään en saanut uusia Babyidean HH Wool Shorties- villavaippahousuja, eikä niitä kaavojakaan ollut. Siispä tein itse ;)



Tästä se alkoi... Kierrätyskeskukselta kaksi villaneuletta. Toinen oli 100% lampaanvillaa, toinen 80%, seassa 20% viskoosia. Molemmat saman tuntuisia, mutta saapa nähdä millaisia ovat käytössä. Nämä olivat siellä 1e/kpl. Luonnossa kyllä paremman värisiä, kuin tässä..


Otin mittaa Longieseista, kun ne sattuivat ensiksi vastaan tulemaan. Tuon ylimmän vyötärökaitaleen noihin omiin housuihin tein puseron helmasta.Takapuolen keskiosa puolestaan on sen yläpuolelta, ja siten että se joustaa edestä taaksepäin ja päinvastoin :) 

Neulasin sivuosan/lahkeen kiinni, niin se oli helpompi leikata mallin  mukaan. Ja tuo lahjeosa on puseron hiha, resori alaosassa.



Tässä vielä nuo kaikki osat leikattuina


Tästä tuli huonossa valossa vähän huono kuva.. Mutta ompelin aluksi tuon keskiosan enin toisen lahjeosan reunaan ja sitten toiseen



Tässä toinen lahje jo ommeltuna, kuvassa housut oikeinpäin.



Sovitusta. Vähän jäi liikaa tyhjää tilaa, uudelleen muokkausta. Avaisn etupuolelta saumoja, ja leikkasin kapeammaksi keskellä menevää osaa.





Ja ta-daa! Vyötärön käänsin kaksin kerroin, ja laitoin ohuen nyörikuminauhan sisälle.



Paremmin istuvat jo :)







Ja vielä raitaiset :)


Tämä malli vaan on turhan nopea kuvattavaksi :)







Erittäin helpot tehdä :) Ennen ompelua pesin villapaidat 40 asteessa  villanpesuaineella. Odottavat nyt vielä lanoliinitusta. Olivat älyttömän helpot tehdä, leikkaamisesta viimeistelyyn valmistuvat noin 15 minuutissa :)

Ei kommentteja: